A nőiesség titka? A gardróbban (is) keresendő!

Vajon létezik a nőiességnek definíciója? És ha igen, milyen ruhadarabok tartoznának bele? Gyakorlatias válaszaim a mai posztban.

a_gi_ke_k_ruha_e_s_leopa_rd_minta-va_gott.jpgkép: Gergely Dóra photo 

Minden nő másképp nőies, és jellemzően arról is megoszlanak a vélemények, mi számít csinosnak vagy épp szexinek. Van azonban egy közös pont, ami biztos kiindulópontot adhat az öltözködésben: a derékhangsúly. Úgy is fogalmazhatnám, hogy a vékony derék a nőiesség elsőszámú szimbóluma, ahogy persze a formás mellek és csípő is. A rossz hír, hogy viszonylag kevesen rendelkezünk tökéletes testarányokkal, a jó viszont az, hogy szinte valamennyien odacsalhatjuk magunknak azt, ami hiányzik, vagy elterelhetjük a figyelmet onnan, ahol túl sok van. Mutatom, mire gondolok!

Sophia Loren és a Dolce Vita

A híres színésznő nem véletlenül számít szexbombának, ahogy ugyanez igaz Marilyn Monroe-ra, Monica Beluccira, Sopiha Bergara, vagy a kevésbé természetes Kim Kardashianra. Mindannyian homokóra alkatok, vékony derékkal, formás csípővel, arányos keblekkel, ami evolúciós tekintetben az abszolút non plus ultra. A keskeny derékvonal kiemeli a domborulatainkat, nem véletlen, hogy ez az alkat, és az ezt hangsúlyozó összeállítások köszönnek vissza a legtöbb divatanyagban, plakáton, és kirakatban. Vagyis a legfőbb alapszabály: ha van derekad, mutasd meg, ha nincs, akkor övvel, szalaggal, magas derékkal, derékban szabott ruhával csinálj magadnak. Ha ezt az egy tanácsot megfogadod, borítékolhatóan nőiesebb lesz a megjelenésed, de tovább is van, mondom még.
sophia_loren_marilyn_monroe.JPG

A testem én vagyok

Ahhoz, hogy kihozhassuk magunkból a maximumot, meg kell ismernünk a saját testalkatunkat és adottságainkat, beleértve a csípő- és mellméretünket. Ez utóbbival kapcsolatban hatalmas probléma itthon, hogy nagyon rossz melltartóméreteket hordunk, általában nagyobb körméretet és kisebb kosarat, mint kellene. Gyakran már azzal is rendkívül sokat nyerhetünk, ha a megfelelő melltartót viselve a megfelelő helyre kerülnek a melleink – van, akinek ezáltal válik láthatóvá a dereka, vagy bújnak elő a homokórát idéző arányai.   from80cto70h_copy.jpgA két kép között a melltartó mérete változott. A bal oldalin nagyobb körméret és kisebb kosár, a jobb oldalin kisebb, jobban tartó körméret és nagyobb kosár van a hölgyön. További infokat olvashatsz a megfelelő melltartó fontosságáról a letölhető melltartó segédemben

Fontos tudnunk, hogy mivel nagyon kevesen sorolhatók a tiszta alkatok közé, ezért jellemzően sokkal többet nyomnak a latba az egyéni testarányok, különös tekintettel a felsőtest és alsótest arányára. A magyar nők java részének hosszabb a torzója, és rövidebb a lába, ami azzal is jár, hogy a derékrész gyakorta hosszúkásabb, a fenék pedig lejjebb csúszik – ami jelentősen módosít az összképen, még akkor is, ha valakinek egyébként homokóra alkata van, ilyen eltolódások mellett ugyanis például körtének tűnhet. Ezek azok a részletek, amelyek meghatározzák majd, mi áll rajtunk igazán jól, ezért mielőtt belevetjük magunkat a fazonok és szabások rengetegébe, érdemes tisztába kerülnünk velük.

 

Kis alma vagy nagy alma?

Ha az idealizált homokóra sziluettől valamilyen módon eltérünk, annak a részletnek érdemes némi extra figyelmet szentelnünk az öltözködésünkben. Ha kisebb keblekkel áldott meg a sors, azokat a felsőrészeket keresd, amelyeken plusz anyag vagy díszítés emeli ki a mellkasodat, legyen az fodor, redőződés, meggyűrés, meghúzás, plisszír, rátét, zsebek, bármilyen minta, feltűnő szín, vagy strassz, sőt a garbó, vagyis a melltől a nyakig húzódó összefüggő felület is nagyobbnak láttatja az almácskáidat.

Ellenkező esetben, vagyis bőséges adottságoknál, nem meglepő módon, az imént felsoroltak kerülendők. Ami viszont nagyon jól működik, az a V nyak, amennyiben nem túl mélyen dekoltált (kivéve, ha éppen oda szeretnéd terelni a szemlélődő tekinteteket), és a rövidebb nyakláncok, statement kiegészítők, amelyek például egy magasított nyakú felsőrész egységes felületét megtörve csalják el a fókuszt.

 

Fenékmustra

Most jöjjön a következő érzékeny terület, vagyis a csípő: lényeges tisztázni, hogy az nem a medencecsontnál mérődik, hanem valamivel alatta, a csípőforgónál, és a kettő között többnyire van is egy enyhe domborulat. Akinek a dereka vékonyabb, a csípője szélesebb, vagyis homokóra vagy körte típus, annak jellemzően előnyösebb a magasabb derekú nadrág, mert jól tart és feszesebbé teszi az összhatást. Ha azonban egy kis has is bekerül a képletbe, ez a nadrágfazon bizony ki fogja emelni, ezért ilyenkor a felsőrésszel ajánlott kompenzálni, vagy felkutathatjuk azt a nadrágot, ami kellően feljön ahhoz, hogy faragjon a csípőnkből, de nem annyira, hogy mindez a hasunk kárára menjen. A derékmegoldásokkal is kísérletezhetünk: lehet átlapolós, átvetős, vagy egy kis redőződés, esetleg egy extra varrás is szépen tereli a hangsúlyokat. A paperbag vagy culotte nadrágokkal, illetve az átvetős szoknyákkal biztosan nem lőhetünk mellé, sőt, akár ceruzaszoknyát is választhatunk, ugyanis mindenkinek jól áll valamilyen formája, csak leggyakrabban nem csőszoknyaként, mivel az mindent kiad, de ha a felső részében van egy kis fantázia, máris remekül működhet.

 

Ha a csípő formálásáról van szó, mindenképp beszélnünk kell a zsebekről. A felsőrészeknél érvényes szabály ez esetben is igaz, vagyis minden, ami nagyobb vagy díszítettebb, az kiemel, ezért kerekedő csípőnél a kisebb, középen elhelyezett zsebeket részesítsük előnyben, és azok semmiképp se csússzanak le a fenékvonal alá, vagy oldalra, sőt az sem mindegy, hogy a farmer hátul összefutó varrása hol is halad pontosan. Ezek a részletek terelik a szemet, és ha ügyesen bánunk velük, valódi optikai tunningot adhatnak. A napjainkban divatos push-up szabást is érdemes kiaknázni, mégpedig azoknak, akiknek rövidebb a lába, ugyanis szépen a helyére emeli a feneket, és a legjobb hatást akkor érjük el, ha magas derekú fazont választunk belőle. Keskeny csípőjűek bátran viseljenek hangsúlyos zsebeket, akár nagyobb méretben is, de számukra a lazább esésű vászonnadrágok, valamint a szélesebb A vonalak is telitalálatok, mivel szépen kiegyenlítik az alsó- és felsőtest közt különbséget.

  

Amin nem múlik

A magas sarkú cipő klasszikusan összekapcsolódik a nőiességgel (bár eredetileg férfiak hordták…), és kétségtelenül megnyújtja a lábat, szépen formálja a vádlit illetve a bokát, sőt a járásunk is más benne, hiszen a csípő ringásának kedvez. De aki nem érzi magáénak ezt a típusú lábbelit, ne is erőltesse magára, mert egyáltalán nem ettől függ a nőies összhatás! Ha a testarányainknak megfelelő öltözéket viseljük, lapos cipővel is tökéletes lesz a megjelenésünk.

Bizonytalan vagy, mi is lenne számodra a megfelelő? Segítek megtalálni!

A cikkeim megírásában Istók Niki van segítségemre. 

agihuszka.hu
Facebook: agihuszkastyle
Instagram: agihuszka_style

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr9214946270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása