5 ruhadarab, amiért büntetne a divatrendőrség

A divat a változatosságról, az újításról, és presze a pénzről szól. Mindig kitalálnak valami újat amivel arra próbálnak rávenni, hogy költsd a pénzed. Ezt már tudjuk. De a divaton belül is vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet észszerű indokokkal leírni. Ami tényleg az emberiség ellen elkövetett divatterrornak számít. Nézzük, mire hívhatnánk rá a divatrendőrséget!

Zokni-cipő-zokni

Azt nagyjából tudni lehet, hogy szandál- zokni kombináció az IT-szakemberek ruhatárán kívülre is szivárgott már, és döngeti a modern divat kapuit. De ilyen extrém koncepcióval még nem igen állt elő olyan ruhagyártó, aki széleskörben kínálja a termékeit. Inkább fújoltunk a Gucci kifutóin a furcsa összeállításokon, de az mégicsak olyan messze van a mindennapoktól. 

Hát ez a darab nem. A Zarában árulják ezt cipőt. Ne tévesszen meg senkit, ez egy darab: egy sarokpántos magassarkúnak álcázott zoknicipő. Flitteres lábszárvédővel. Nincsenek szavaim. Szerintem ez a fast fashion luxusfeleséges műsora: elborzaszt, de valahol mégis gyönyörködtet. Szeretlek-utállak. Odanézek, de mégis elkapcsolom. Számomra ezt testesíti meg.screen_shot_2018-01-16_at_2_03_25.pngNa, most komolyan. Erre mondjon valamit az ember.
Itt veheted meg, ha tetszik

A hülye feliratos pulcsi

Nem tudok a feliratokra jobb indokot találni, mint az, hogy az ember gimis és lázadó vagy instagram-függő. Egyszerű üzenet, nagy betűk, prímán sztájlingolható fotók - végülis egészen jó lájkvadász posztok születhetnek ezekből. Csak ne lenne ennyire nyilvánvaló (lájkot lájkért) a másik pedig ne arra hívná fel a figyelmet, hogy mentális problémái vannak az embereknek. Mindig jó, ha kéznél a google fordító, mielőtt megveszel egy feliratos ruhadarabot! :)screen_shot_2018-01-16_at_2_01_40.pngscreen_shot_2018-01-16_at_2_01_31.pngLike for Like - lájkot a lájkért
I have more issues than a magazin
- több probléma van velem, mint magazinból kiadás
itt veheted meg az egyiket és a másikat ha mégis tetszik

A fehér strasszos veszkócsizma

Van valami fogalmam az amerikaiak countryzene őrületéről és egészen biztos vagyok benne, hogy ez a darab a belső államokban nagyon kelendő lenne. De ez itt Európa. Vegyük csak sorra mi a baj ezzel a csizmával:
Először is fehér. Tehát nehezen tisztítható. Tehát nem télre és nem csizmának való. 
Másodszor pedig western, egy strasszos-gyöngyös csattal. STRASSZOS WESTERN CSIZMA! 
Akárhányszor ránézek, csak a korai Taylor Swift jut eszembe - aki megjegyzem, nem véletlen lett akkora popsztár. Megalapozta a karrierét egy jó kis country-alappal, pár millió amerikai már megszerette, innen már csak egy lépés volt a nemzetközi popszakma.
Ha nem hiszed, itt egy régi klipp, figyeld a strasszos gitárt! Tayos Swift - Our songscreen_shot_2018-01-16_at_2_01_08.pngOhh, look what you made me do...ugye, hogy a fiatal, loknis Taylor Swiftre találták ezt ki?
itt veheted meg ha mégis tetszik, de inkább ne tedd kérlek!

A macis motoros

Nem, nem arról a típusról beszélek, aki a sok motoron ülés és sörözés miatt sörhasat növeszt. Hanem arról a motoros dzsekiről, amit macis műszőrmével bélelnek. Bizony, van ilyen!
Egy moto-jacket, azaz motoros dzseki, barna béléssel. Képzeld el a harley-s motorost, adj hozzá egy adag barnamedvét, kicsit szabd meg, és megkapod a kanadai szelíd motorost. Aki juharszirupos palacsintát süt jéghokizás közben mosolyogva, és a fegyverpuffogtatás helyett rénszarvast etet a hátsó kertben. Na, pontosan ezt az érzést kelti bennem ez a dzseki. 
screen_shot_2018-01-16_at_1_48_02.pngHa tetszik, itt tudod megvenni
Azért tegyük hozzá, ez a dzseki egészen hordható, csak igen kevés embernek áll jól. Csak ősz típusokon nem fog úgy kinézni, mintha egy őrült medvevadász akarna divatolni a pusztából. Ősz típusból pedig elég kevés van ebben az országban!

A városi hótaposó

Vannak olyan darabok, amelyeket első sorban a praktikusság miatt hordunk. Ilyen mondjuk egy hótaposó csizma a sportboltból, és annak a trendibb változata, az úgy nevezett moon boot hótaposó, amelyből még a Chanel is csinált saját verziót. A lényeg hasonló minden cipő esetében: a 20-30-50 centis hóba tervezték őket. Vízhatlanok, melegek, magas szárúak, hogy a friss hó ne tudjon a bokádnál bemászni a cipőbe. 

És akkor jön a Mango, és csinál egy városi hótaposó-hibridet, amit azt se tudod, mire lehet használni. 
Vegyem fel az 5 centis hóra, ami a városban 20 perc alatt csak sáros latyak lesz? És ami persze felcsapódva a cipőmre mocskosan meglátszik majd a sárgásbarna velúron.
Vagy inkább vegyem fel akkor, amikor nem esik a hó - de akkor meg minek? screen_shot_2018-01-16_at_16_12_31.pngLegalább annyi értelme van, mint Budapest belvárosában városi terepjáróval közlekedni!
Itt veheted meg, ha mégis erre vágynál

Természetesen ez az összeállítás az én személyes és szakmai véleményemet tükrözi. Az én véleményem nem jelenti azt, hogy ezeket ne szabadna viselned. Sőt, minden ruhadarabot el tudok képzelni egy fotózáson, megfelelő körítéssel. De a való életben vagy elcsépeltnek vagy kifejezetten nehezen hordhatónak tartom őket. Ettől függetlenül kísérletezhetsz, soha nem szabad az öltözködést túl komolyan venni!

agihuszka.hu 
https://www.instagram.com/agihuszka_style/

képek: zara.com, bershka.com, stradivarius.com, mangooutlet.com

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr4013578863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.01.18. 09:37:22

Nincs ezekkel semmi baj. A városi terepjáró meg tényleg városba való, azzal sincs baj. Én egy nőm mindig a fogait, körmeit, seggét és mellét nézem meg. A ruha úgyis lekerül, ha valóban érdekes az illető számomra. Ha meg nem érdekes, akkor az se érdekel, hogy mibe öltözik.

2018.01.18. 09:39:59

Olyan szó nincs, hogy lutyok. Latyak. Az egy értelmes szó.

Hülye feliratos pulóverhez: a kávézóban, ahova járok, van egy barista srác olyan feliratos kabátban, hogy "I don't care about anything". Én is szarok mindenre, de ezt nem reklámozom, mert minek.

metal · http://electric.blog.hu 2018.01.18. 11:33:18

Mikor szoknak már le a hülyék arról, hogy megpróbálják megmondani, hogy ki mit vegyen fel?

AgiHuszka 2018.01.18. 13:52:16

@Treff Bubi: tökéletes illusztráció! :D

AgiHuszka 2018.01.18. 14:00:06

@karandash: teljesen jogos! :) Meg egyébként is, vallom azt, hogy mindenki azt vesz fel, amit akar, ahogy a cikk végén is leírom. De ha az ember komolyan is akarja magát vetetni, ahhoz a külsőt is passzintani kell.
Egy jó nőn úgyis látod, jó nő-e, csak később kezded el a nőisége miatt megnézni tornacipőben, mint combcsizmában.
Városi terepjáróval csak a kis belvárosi utcán van gondom, azon kívűl...legalább biztonságos. Pont mint az a cipő...abban szerintem azt is alig érzed, ha taposnak a lábadon! :D

AgiHuszka 2018.01.18. 14:02:44

@karandash: köszi, átírom! Tudod, bár pici ország vagyunk, de még így is vannak tájjelegű szavaink. Úgy tűnik ez is ilyen! :)

AgiHuszka 2018.01.18. 14:05:27

@metal: Mikor szoknak rá arra a kommentelők, hogy végig is olvassák a cikket? :)

"Természetesen ez az összeállítás az én személyes és szakmai véleményemet tükrözi. Az én véleményem nem jelenti azt, hogy ezeket ne szabadna viselned. "

Azért majd küldj egy fotót magadról a fehér veszkócsizmádban, vagy a zoknisszandálban! Köszipuszi :)

metal · http://electric.blog.hu 2018.01.18. 16:07:19

@AgiHuszka: "Ami tényleg az emberiség ellen elkövetett divatterrornak számít. Nézzük, mire hívhatnánk rá a divatrendőrséget!"

Szóval nem akarod megmondani, hogy más mit vegyen fel? Tényleg? Én nem mondtam, hogy ezt felvenném (férfiként elég hülyén néznék ki bennük), de basszus akinek tetszik hordja, akinek nem, az nem. Túl kellene már lépni azon, hogy főokos (kicsit dúrvábbat akartam írni, de a nicked alapján nő vagy) megakarja mondani, hogy más mit csináljon!

AgiHuszka 2018.01.18. 17:09:09

@metal: mert mit akartál mondani, főribit?

Gekko 2018.01.18. 20:32:11

@AgiHuszka: SQ7-esel járok. Városi terepjáró. Komolyan vesznek. Kérdés?

AgiHuszka 2018.01.19. 02:41:00

@Gekko: nincs. Ebben van valami.
Hasonlatom onnan jött egyébként, hogy pár napja szemtanúja voltam, ahogyan egy nagyon szűkös budapesti parkolóházban az előttem haladó autós fájdalmasan meghúzta a suv-ot, amit vezetett. Kicsit suta volt. Persze ne üljön olyan ekkora autoba, aki nem bír el vele - pont mint a divatban. Ha nem tudod viselni, ne viseld, mert béna lesz :)

AgiHuszka 2018.01.19. 02:47:44

@metal: hopp, nem ment át a kommentem többi része.
Szóval itt egy szóval sem mondtam, hogy bárki is fossza meg magát attól, hogy ezeket a darabokat viselje. Sőt, olyannyira nem, hogy minden egyes ruhához mellékeltem linket, amin meg lehet vásárolni! Szóval hordja, aki akarja. :)

Az öltözködés esztétika, geometria és fizika. Fizika a színek miatt, geometria a szabásvonalak miatt, és esztétika a stílusok miatt. Ezeknek a területeknek vannak szabályai, amelyek meghatározzák, hogy látsz egy dolgot.

Ezekkel a darabokkal, amiket összeválogattam, annyi csak a baj, hogy felrúgnak és átugranak dolgokat, ezért az összhang valahogy nincs meg. Vagy nem az, amit el akar érni.
DE ettől függetlenül bárhol, bármikor, bárki hordhatja őket, még jó dolog is kisűlhet belőle! :)

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása