Oscar ruhák a csilivilin túl - avagy miért tetszik egy ruha?

Vasárnap este Los Angelesben kiosztották az Oscart. A 2018-as díjátatóról rengeteg cikk kering a neten, és nagyjából végtelen mennyiségű 'legjobban' vagy 'legrosszabbul' öltözött listát lehet találni. Kevés helyen írják csak meg, miért is jó vagy rossz az a ruha. Lássuk hát az Academy Awards vörösszőnyegét!

Én is mutatok pár ruhát, ám olyan szemmel, hogy mit érdemes megfogadni vagy elkerülni, ha a saját öltözködésedről van szó. Rövid indoklás után magad is meg fogod látni és érteni, mitől fog igazán jól mutatni egy ruha valakin.

JÓ VÁLASZTÁSOK

Lupita Nyong'o arany és fekete estélyije a függőleges vonalú slicceléssel, az asszimetrikus, de mégis függőleges díszítésel és a vállat takaró megoldásal nyújtja az egyébként nem túl magas, 164 centis színésznőt. Bravó!lupia_nyongo_oscar_2018.jpg

 

Nicole Kidman igazi egyenes testalkat, akinek a mell-derék-csipő mérete között kevés az eltérés, tehát nincs erősen elvékonyodó, nőiesnek tartott dereka. Egyenes, vagy fiús testalkatnak hívjuk ezt, amelynél érdemes a derék vonalát karcsúsítani, vagy szélesebb csípőt imitálni. A kék estélyi ilyen szempontból jó választás!

 

Emma Stone nadrágkosztümben jelent meg az eseményben, azok közül is egy nagyon trükkös darabban. A nadrág passzos szára, a zakó v-kivágása mind nyújtják az egyébként 168 centis színésznő alakját. A derekat hangsúlyozó masni-öv pedig megtöri a zakó hosszát, és még hosszabb lábakat sejtet. Ha hiányozna az öv, sokkal kevésbé tetszene a szemünknek a látvány!

emma_stone_oscar_2018.jpg

 

Marie J. Blige széles csípőjét nem is látjuk olyan szélesnek, pedig veszélyes lehet egy ilyen fehér ruha. Ennek oka főleg a ruha vállmegoldásában keresendő: a széles csipővel megáldottaknak érdemes arra figyelniük, hogy fent kiegyensúlyozzák azt. Erősebb vállmegoldás, trükkös pántok és a válltömés is jó módja ennek!mary_j_blige_oscar_2018.jpg

 

Hogy ne csak nőket mutassak, érdemes megnézni a kér srácot egymás mellett: világos és sötét játéka. Tudjuk már rérgóta, hogy a fekete slankít, igaz? Ez minden sötét színre igaz. A világos színeknek sokkal nagyobb a térérzete. Tehát nagyobbnak mutatják a dolgokat, amelyeket takarnak, míg a sötét színű dolgokat kisebbnek érzékeljük. A fehér öltönyös Timothée Chalamet nem tűnik olyan nyeszlettnek és vékonynak, mint egy fekete öltönybe tenné!oscar_boys.jpg

 

A ROSSZ VÁLASZTÁSOK

Akármennyire is szeretem Salma Hayeket, ez most nagyon nem jött be. Ami Mary J. Bligenál működött (azaz a vállvonal hangsúlyozása széles csípő esetén) az itt pont fordítva sült el. Salma egy arányos homokóra-alkat, vékony derékkal. A vállvonalra rakott gyöngyöktől viszont úgy néz ki, mintha versenyúszó lenne. Sokkal szélesebbnek tűnnek a vállai, mint valójában. 
salma_hayek_gucci_oscar.jpg

 

Megintcsak a vállhangsúlyba bukott bele Sally Hawkins szettje. Nincs ahhoz megfelelően erős csípője, hogy ne nézzen ki úgy, mintha a 80'as évekből maradt volna ránk az estélyije. Az övmegoldással sem vagyok kibékülve: a redőződő anyag az öv alatt olyan hatást kelt, mintha lerántották volna a függönyről a fekete szegélyanyagot, és rákötötték volna. A ruha szabása nem igazán utal arra, hogy ez egy deréköves fazon, túl sok az anyag!

sally_hawkins_oscar_armani_prive.jpg

 

Tudom, hogy divat a toll és még izgalmas is, de ebben a formában semmiképp sem előnyös Hailey Bennett számára. A tollberakás szélesíti a viselőt, a felső neccbetét elvágja a nyaki és dekoltázs részt, a szoknya alja pedig még terebélyesebbé teszi az összhatást. Hiába a derékban karcsúsított szabás, a sok rétegzett anyag szinte trampli érzetet ad a ruha viselőjének. 
A neccanyag és az alsó tüllszoknya nélkül a tollas rész magában, egy ruhaként is megállná a helyét, és úgy még jól is nézne ki!

haley_bennett_christian_dior.jpg

A transznemű Daniela Vega (aki férfiként látta meg a napvilágot) egy laza szabású pink estélyit viselt. Nem azért emeltem ki, mert transznemű - mert tud nagyon jól is kinézni, nézd meg a galériát a következő kép alatt - hanem mert borzasztóan előnytelen a ruha nyakmegoldása számára. 
Erős arcéléhez és rövid nyakához Danielának kerülnie kellene a magasított nyakú megoldásokat. Arról nem is beszélve, hogy a laza, struktúrált derékrész nélküli ruha szimpla strandruhának tűnik rajta, amit éppen felkapott a fürdőruhájára a vacsorához. 

 

Ha kíváncsi vagy, a te testalkadot milyen és mire kell figyelned az öltözködésed során, látogass el hozzám egy alkattípus-tanácsadásra! 

agihuszka.hu

Instragram
Facebook

képek: vogue.com, Rax Features, Frazer Harrison/AFP, Getty images

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr113716172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása