Nyár, vízpart, fürdőruha

Nagyon sok kérdést kapok arra vonatkozóan, hogy kinek, milyen fürdőruha a legelőnyösebb, ezért ebben a témában hoztam útmutatót ma.
e1cf9c00-db77-474b-9870-c2636569279a_2_1.jpg

Bár eléggé megváratott minket, néhány hete már visszavonhatatlanul megérkezett a nyár, és vele együtt a strandszezon is. Ez kinek jó hír, kinek rossz, egy viszont biztos: ha nyaralni készülünk, és nem a hegyekben töltjük a szabadságunkat, szükségünk lesz egy (vagy több) testalkatunkhoz illő fürdőruhára. Na de milyenre? A dilemma örök, viszont szerencsére rengeteg fazon, szín és minta közül választhatunk, vagyis mindenki találhat megfelelőt.

Egybe vagy külön?

Az első és legfontosabb tisztázandó, hogy egyrészes fürdőruhát vagy bikinit válasszunk-e. Tapasztalatom szerint az egyrészes fürdőruha mellett a legtöbben a jótékony takarás miatt teszik le a voksukat: ha nem olyan feszes a bőrünk, esetleg a hasunkon érzünk némi felesleget, remekül működhetnek, egyes darabok akár alakformáló funkcióval is bírnak, mert a kényes részeken megerősített az anyaguk, de a hasi tájon egy kis húzás, vagy valami kis terelő extra, mondjuk a vállon vagy mellrészen is jótékonyan hat.

Az Asos oldalán szuper fürdőruhákat láthatunk, ráadásul hús-vér nőkön, plus size és kerek alkatokon is, szóval ezek között bátran válogathatunk. Szerencsére a pozitív testképre buzdító kampányokhoz egyre több üzletlánc csatlakozik, így például a H&M kínálatában is megtalálhatóak a teltebb vonalakra szánt csinos fürdőruhák. 

 Ezek ellenpárjai a napjainkban egyre divatosabb, kivágásokkal, pántokkal és akár extrémebb mintákkal is felturbózott egybefürdőruhák, amelyek olykor kevesebbet takarnak, mint kétrészes társaik. Ezeknél érdemes odafigyelni arra, hogy hova is terelik a szemet: ha például középen éppen csak összeér a fürdőruha, az garantáltan a hasunkat helyezi a középpontba, vagyis bizonyos változatok csak tökéletes testen igazán előnyösek.


Az aktívan sportolóknak funkcionalitásuknál fogva az egyrészes úszódresszek javasoltak, amelyek áramvonalas kialakításúak, és inkább leszorítanak, mint formálnak.

 

Amivel még ajánlott számolnunk, hogy a fürdőruhák többnyire standard méretezésűek, ami a melltartórész méretét illeti. Ha ebből – szó szerint – kiesünk, az roppant kellemetlen, ezért keressük  a méretünkhöz passzoló darabokat – az Asos erre is kínál megoldást, náluk például az egészen extrém 70G is megtalálható.
Igyekezzünk megtalálni az alkatunknak megfelelő fazont is, vagyis lesz, akinek a mélyebb kivágás is tökéletes, míg másoknak jól jöhet egy bélelt kosár, vagy egy kis push up.

Részletkérdés

Térjünk át a bikinikre! Ma már egyre több márka kínál mix&match lehetőséget, vagyis mi párosíthatjuk össze a nekünk tetsző alsó- és felsőrészt. Ez a szabadság vitathatatlan előny, ugyanakkor némi kihívást is tartogat, hiszen akkor találhatjuk meg a megfelelő darabokat, ha jól ismerjük testi adottságainkat. A lehetőségek száma ma már szinte végtelen: a klasszikus melltartó és háromszög fazonok mellett topszerű vagy bandeau típusú felsőrészekből is válogathatunk, ahogy a pántok megoldása is sokféle lehet.

A legfontosabb, és megkerülhetetlen szempont: mindenképp a mellméretednek megfelelő méretet, megfelelő tartású formát válassz!

Kicsi és közepes mellekre telitalálat a csíktop, keskenyebb vagy szélesebb kivitelben, illetve a háromszög – amennyiben nagyobb a melled, de jól tart, szintén működhet ez a fazon, mivel éppen oda igazíthatod, ahová kell.


Ha viszont a lányok már nincsenek csúcsformában, fektess nagyobb hangsúlyt a formázásra, D kosár felett pedig az is lényeges, hogy a felsőrész ne csak trendi legyen, de tartson is, mert bizony nem az a normális, ha egy hullám lekapja rólad a melltartót (fel a kezekkel, aki járt már így).

És van még egy aranyszabály, amit ajánlott követni: minden, ami erősen díszített, hímzett, strasszos, vagy sok anyagot tartalmaz, azaz a ráncolás, a húzás, a fodor, nagyobbnak mutat. Ha pici a melled, ezekkel érdemes játszanod az optikai tunningért. A vállra lehúzós pántok azoknak ideálisak, akiknek keskenyebb a válluk, de szélesebb a csípőjük, mivel harmonizálja az arányokat, ennek fordítottja a nyakba kötős megoldás, ami az arcra tereli a figyelmet, a szélesebb vállakból pedig el tud csalni egy kicsit.

Rajtunk áll

A bikinialsók is számtalan variációban kaphatók, de a fenti szabály ez esetben is igaz, vagyis a legtöbb extra odavonzza a szemet és nagyobbnak láttat, ami jól használva az előnyünkre is válhat: például a brazil, azaz a feneket részben szabadon hagyó fazonú bugyiban, amelyen fodor fut körbe, teltebbnek, kerekebbnek tűnik a hátsónk. Az oldalt megkötős típusok kétélű fegyverként funkcionálhatnak: kötheted a csípőd legszélesebb pontjára, de húzhatod akár feljebb is a pántokat, aszerint, hogy milyen a torzó-láb arányod.

Ha rövidebb a felsőtested, mint az alsó, az előbbi verzió lesz a tiéd, míg ha nyújtanál a lábaidon, a második fog a legjobban mutatni rajtad. Amennyiben a pántok vastagabbak, szalagszerűek, az már rakhat ránk egy kis pluszt, ezért akkor lesz befutó nálad, ha az ideális homokóra alakot idézve szándékosan szélesítenél a csípődön,.

A bikinialsók terén a legtöbb kérdés talán a magas derekú fazonnal kapcsolatban érkezik, és elég sok tévhit is él a köztudatban erről a típusról. Bár hosszabb torzójú és rövidebb lábú nőknek a magas derekú nadrágok, szoknyák előnyösek, azonban ez nem jelenti azt, hogy a magas derekú bugyi is ugyanezt a pozitív összképet eredményezi, valójában ugyanis tördeli a testet.  Ez a típusú bikinialsó a formás, csinos lányokon szuper, rajtuk pinup girl hatást hoz, alakformálás célra azonban nem javaslom.

Az idei év kínálatában a klasszikus, shortszerű és tanga fazonok mellett újdonságként a 80-as évek trendje, a magasan vágott bugyi is megjelent. Nem véletlenül érezzük úgy a régi képeket látva, hogy minden nő lába égig ért – ez a bikinialsó a titkuk, amivel bárkinek érdemes kísérleteznie, akár brazil fenékmegoldással is párosítva. Örök dilemma ugyanis, hogy mennyit is takarjon a bugyi, de a helyzet az, hogy mivel a strandon úgysem tudunk semmit igazán elrejteni, ezért annak sincs nagy jelentősége, hogy hány centit villantunk meg a hátsó fertályunkból. Fókuszáljunk az erősségeinkre, azokat emeljük ki, vagy csaljuk oda, amiből kevesebb van, minden mást pedig fogadjunk el úgy, ahogy van, ez a megnyerő kisugárzás titka, fürdőruhában is.

Maradt még kérdésed?
Tedd fel bátran,vagy gyere el hozzám, és beszéljük meg személyesen.

A cikk szövegezésében Istók Niki volt segítségemre. 


agihuszka.hu

instagram: agihuszka_style
facebook: agihuszkastyle

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr4514904926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása