Mit (ne) vegyél a glamour napokon?

A Glamour napokat hosszú várakozás szokta megelőzni, és tőlem is sorra kérdezik, hogy mit is érdemes ilyenkor venni. Nem szoktam egyből elkezdeni a szónoklást, hol mi éri meg, inkább visszakérdezek, hogy: “mire van szükséged”?
Ilyenkor általában csak hosszú csöndet kapok, aztán legtöbbször egy egyszerű választ: “Tulajdonképpen semmire”.

screen_shot_2018-04-11_at_10_53_29.png

Az akció pszichológiája

Az akcióknak van egy erős vásárlásösztönző hatása. Mindig csábító az, ha valamihez olcsóbban jutunk hozzá, mint amennyibe egyébként kerülne. Ilyenkor úgy érezzük, jól járunk, jobban megéri vásárolni, és máshogy nézünk az akciós ruhadarabra is. 'Ennyit és annyit spóroltam' - na igen, de mennyit költöttél el ehhez? Ez szokszor másodlagos, ha akciósan vásárlunk.screen_shot_2018-04-11_at_10_55_10.png
Azonban én azt vallom, igazán azokkal a ruhadarabokkal járunk jól, amit sokat és szívesen viselünk. Van egy olyan módszer, amivel aszerint rangsorolhatod a saját ruháidat, hogy mennyit költöttél rájuk és hányszor viselted őket.

A 'viselés költsége' módszer

A módszer a következő: nyiss egy füzetet vagy excelt-tábált a ruháidnak. Ha megveszel valamit, írd fel mennyibe került, és minden alkalommal, amikor viseled, húzz mellé egy strigulát. Amikor legközelebb leülsz és átgondolod a ruhatárad, nézd meg, hány strigulád van. A ruha árát oszd el annyival.

Tehát ha vettél egy ruhát 12ezer forintért, de az elmúlt évben csak 4 alkalommal volt rajtad, akkor az egy viselésre esett ára: 12.000/4=3000 forint.
Ha megveszel egy drágább farmert, de 3 éven keresztül minden héten hordod egyszer, akkor az a ruhadarabb olcsóbb, mint a párezer forintért megvett blúz, ami összesen háromszor volt rajtad. 

Ha így nézed, melyik a legdrágább ruhád?

screen_shot_2018-04-11_at_10_59_49.png

Szóval akkor mit is vegyél?

Ezért én mindenkit óvva intenék attól, hogy örült vásárlásba kezdjen a Glamour napokon! Összeszedtem 5 pontba, mit és hogyan érdemes vásárolni.

  1. Vedd meg azt, amire már régóta fáj a fogad. Ha már jóideje nézgetsz valamit, akkor a Glamour napok jó alkalom végre beszerezni. De ne számíts arra, hogy az akciók napján olyan sok időd lesz próbálgatni: menj el a Glamour napok előtt valamikor az üzletbe, próbáld fel a kiválasztott ruhát vagy cipőt, és egyelőre hagyd ott. Próbálj az első napon elmenni érte, akkor még kevesebb az esélye annak, hogy elviszik előled.

  2. Pótold a fogyóeszközeidet, ami ruhából a fehérnemű és az alapdarabok. Ilyen például egy sima, jó farmer, zokni, harisnya, fehérnemű, sima fekete/fehér/szürke/bézs pólók. Ha megvan a preferált márkád, akkor használd fel a kuponjukat és vegyél pár új darabot!
    Én ilyenkor szoktam minimum 2-3 pár alap fekete harisnyát venni a Calzedoniában, vagy zoknit a h&m-ben, esetleg sima fehér és fekete pólót a c&a-ban.

  3. Vedd meg azt a minőségi, klasszikus vagy sportos ruhadarabot, amit egyébként ritkán áraznak le. Ha mondjuk kinéztél egy speciális futócipőt a lábadra (mert futócipőből például nagyon jót kell választanod) de teljes áron kicsit több, mint amennyit költeni szeretnél rá, akkor vedd meg most! Vagy ilyen lehet például a férfiak öltönycipője. A klasszikus darabokat kevésbé szokták leárazni, így jól jön a Glamour-napi kupon. 

  4. Ha nincs igazából szükséged semmire, de mégis költenél, vegyél egy-két kiegészítőt, amivel fel tudod dobni a meglévő ruhatárad!  

  5. Ha nő vagy, vegyél 1-2 sminkszert! Egy új rúzst, ami érdekelne, hogy áll, de teljes áron nem érzed, hogy megérné. Egy pirosítót, amilyened még nem volt az előtt.

És még néhány tipp

Ne úgy indulj neki a glamour napoknak, hogy azt se tudod hol mi vár rád! Ha nem akarsz magaddal kibabrálni, derítsd fel hamarabb az üzlet készletét. Akár on-line, akár előző nap beszaladva.

Tervezd meg az utadat, és ha felkerekdsz, legyen nálad víz és valami gyorsan felszívódó szénhidrát, nehogy túlságosan megviseljen a sok talpalás!screen_shot_2018-04-11_at_10_54_42.png

Megfigyeléseim szerint a plázákból szépen elfogynak az emberek este 7 után. Én a legjobbakat próbálni és vásárolni este 8-9 között szoktam, akkor már csak a lézengők maradnak a boltokban. Persze ez lehet, hogy éppen azon a helyen, ahova te tervezel menni, nem így van. Készülj fel minden eshetőségre!


agihuszka.hu

facebook: agi huszka style

instagram: agihuszka_style

 

képek: http://darkroom.baltimoresun.com/, glamour.hu, stylebookapptips.wordpress.com

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr3013825632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása