Egy leopárd a hidegben

Nem szeretem a telet. Hideg, nyírkos és sötét, engem pedig egészen biztosan a tengerpartra találtak ki valami meleg éghajlatra. Na de mostanság nincs okom nyafogni, hiszen nagyjából karácsony óta nem mutatott minuszokat a hőmérő Budapesten. Így nincs szükség arra, hogy michelin-babának öltözve, csak a pufidzseki legyen a kabát egyetlen alternatívája, és előkerülhetnek az érdekesebb, de vékonyabb kabátok is.

ocelot_1_1.png  

Van ocelot, köznyelvben leopárd mintás darabom, ami egy ideje stabil darabját képzi a ruhatáramnak. Nem volt könnyű szert tenni rá, ugyanis a leopárdminta veszélyes dolog, és sok olyan darabot találni az üzletekben, amiket csak elrontanak ezzel a mintával. Hogy miért?

leopard-wildcat-big-cat-botswana-46790.jpeg

Egyrészt mert ami mintás, és nem egyszínű, arra automatikusan jobban figyelünk. Másrészt pedig az állat, amelyről a mintát átvette a divat, maga is egy ragadozó, ezért a mintához tudat alatt mi is egy erős képet társítunk.

leopard_in_winter.jpeg

Mire kell figyelned, amikor leopárdmintás darabot választasz?

1. Szép legyen a minta kidolgozása. A festési hibák, a minta illesztési hibák (például a varrás mentén össze-vissza keveredik a minta, félbevágják a foltokat és ezt ráadásul nagy felületen teszik) és a béna ocelot-utánzat minenképpen gagyi hatást kelt.

2. Az ocelotmintás darab legyen jól megvarrva. Kabát, felső és alsóruha esetében legyen számodra előnyös a szabása és semmi esetre se irányítsa a figyelmet a problémás területeidre. Ha nem jó a szabás, a minta csak ráerősít arra az érzésre, hogy nem illik hozzád az adott darab. Így könnyen azt gondolhatod, felesleges a leopárddal kísérletezni, pedig lehet, hogy nem a minta, hanem a szabás a nem jó!

ocelot_3_2.png

3. Merd viselni! Az biztos, hogy ehhez a mintához kell némi magabiztosság. Ha nagy felületen viseled ezt, akarva-akaratlanul jobban fognak rád figyelni. Figyelj te is magadra: válaszd meg jól a szabásvonalat, dobj fel egy kis sminket!

Ha még nem volt ilyen darabod, kezd kicsiben: egy kistáska, egy kesztyű, egy öv segíthet megszeretni a mintát. Semleges színekkel (mint a fekete, fehér vagy a bézs) és farmerrel is jól kombinálható.

ocelot_4.png

Fontos, hogy ez a minta meleg alapszínű. Tehát leginkább a meleg színtípusoknak áll jól, azon belül is az ősz típusoknak. Ha nyár típus, tehát világosabb, kevésbé kontrasztos hideg típus vagy tél, azaz élénkebb hideg típus vagy, akkor vigyáznod kell ezzel a mintával. Ha a saját színeid melegek, viselheted az arcod közelében, ha nem, akkor inkább attól távol érdemes viselned. ha pedig nem érdekel a színelmélet, viseld bátran bárhol! :)

Én egy színtípusomnak megfelelő piros pulcsit húztam alá, és sminkeltem. Így nem sápaszt le, ahogy azt smink nélkül tenné.

ocelot_shoes_2.png

A cipőt egy ügyféllel töltött vásárlás során szúrtam ki, ahogy végeztünk, felpróbáltam és megvettem. Gyönyörűen kidolgozott, teljesen új darab az én méretemben, ehhez hatalmas szerencse kell! :)

ocelot_taska.png

A táskát pedig pár éve egy francia tervezőtől, Christine Phungtól kaptam, amikor az Elle Fashion Days keretében hozzánk látogató francia tervezőknek segédkeztem, hogy minden flottul menjen. A 2013-as kollekciójának darabja volt.

Kabát: Mohito (1 vagy két évvel ez előtti téli kollekció)

Cipő: Nine West (tehénszőr, gyönyörően kidolgozva. Egy Hádában találtam rá, új állapotban.)

Pulcsi: Promod (régi kollekció)

Nadrág és öv: F&F (régi kollekció)

Táska: Christine Phung http://christinephung.com/en/

Helyszín: Fővám tér

www.agihuszka.hu
https://www.instagram.com/agihuszka_style/

A bejegyzés trackback címe:

https://agihuszka.blog.hu/api/trackback/id/tr6613548873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása