Árulkodó jelek: így öltözz az állásinterjúra tavasszal
Árulkodó jelek: így öltözz az állásinterjúra tavasszal

Az állásinterjú önmagában is hordozhat kihívásokat, amit a szeszélyes tavaszi időjáráshoz passzoló öltözet kiválasztása csak fokozhat. Ehhez hoztam segítséget. 

Mielőtt megtaláltam a hivatásom, és elkezdtem stílustanácsadással foglalkozni, nagyjából hét évet töltöttem el a HR-ben, ennek is legnagyobb részét toborzásban, így kb. 1500 állásinterjú van mögöttem. Számtalan rossz példával találkoztam, ami a megjelenést illeti, de persze akadtak ...

Pizsi vagy kosztüm? Mi van, ha mindkettő?
Pizsi vagy kosztüm? Mi van, ha mindkettő?

Világéletemben szerettem az érdekes ruhadarabokat. Szeretem, amikor valami színes, izalmas, váratlan , és nagyon ritkán érzem magam kínosan amiatt, mert feltűnő amit viselek. Amíg irodában dolgoztam, sokszor csempésztem valami extrémet az öltözködésembe, vagy vettem fel hagyományos, visszafogott szabású, de extrém anyagú darabokat.

Mindig is nagyon tetszett a pizsama-divat. Mármint itt nem konkréten azokra a darabokra gondolok, amiben alszunk. Hanem azokra a ...

Kimonó és tornacipő
Kimonó és tornacipő

Nemrég egy hoszú hétvégét töltöttünk el Rómában. Próbáltam nagyon okosan pakolni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak a ruháim. Ígyekeztem emiatt olyan doglokat pakolni, amelyek jól  harmonizálnak egymással. 
outfit_lene_zo_s.JPG
Ebben a laza hétköznapi rohangálós szettben ültem fel a repülőre. Nem véletlen a hosszú nadrág: elég fázós vagyok, és a repülőkön sokszor tud elég hideg lenni. 

kimono_kombik.JPG

Imádom a kimono-típusú darabokat, mert fázós vagyok. Adnak egy kis meleget, ...

Divat és művészet kéz a kézben - Keith Haring hatása a popkultúrára
Divat és művészet kéz a kézben - Keith Haring hatása a popkultúrára

Ha nyitott szemmel jársz-kelsz a világban, akkor tuti, hogy szembejött már veled valahol Keith Haring valamelyik alkotása. Én először testközelből az Ikeában találkoztam vele, amikor egy párszár forintos, Ikea által kiadott képeslap csomagot vettem meg, főként dekorációs célból. 
Tetszett a figurák egyszerűsége, az erős körvonalak, az erős színek. Tetszett az, hogyan teremt a rajzoló harmónikus hatást pár kriszkrakszosnak tűnő vonalból. És milyen ...

Mit (ne) vegyél a glamour napokon?
Mit (ne) vegyél a glamour napokon?

A Glamour napokat hosszú várakozás szokta megelőzni, és tőlem is sorra kérdezik, hogy mit is érdemes ilyenkor venni. Nem szoktam egyből elkezdeni a szónoklást, hol mi éri meg, inkább visszakérdezek, hogy: “mire van szükséged”?
Ilyenkor általában csak hosszú csöndet kapok, aztán legtöbbször egy egyszerű választ: “Tulajdonképpen semmire”.

screen_shot_2018-04-11_at_10_53_29.png

Az akció pszichológiája

Az akcióknak van egy erős vásárlásösztönző hatása. Mindig csábító az, ha ...

Optikai csalódások az öltözködésben - a fejformád
Optikai csalódások az öltözködésben - a fejformád

Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, az öltözködés az arányokról és a vízsszintes-függőleges vonalak játékáról szól. A jólöltözöttségnek sok összetevője van: jó, ha ismered a színeidet, de ennél még fontosabb, hogy ismerd az arányaidat. 
Mert felvehetsz te bármilyen drága és minőségi blézert vagy zakót ami máson fantasztikusan áll, ha nem illik a te tested arányaihoz és a saját színeidhez, akkor rajtad nem fog jól mutatni. És így ...

Csajos bakancs és pörgős szoknya
Csajos bakancs és pörgős szoknya

Már majdnem megérkezett a tavasz, de még úgy gondolta a tél, hogy rúg belénk egy utolsót.
Hoztam egy kis inspirációt erre az átmeneti időszakra. 

a_gi_feb_4_3_of_95_copy_1.JPG

Jó, ha még nem raktad el a szövetkabátod! Mégha vastag tollkabátra már nem is lesz szükség, az elkövetkező 2-3 napban azért kell valami, ami jobban véd a hidegtől. Gyönyörű nappali, napsütéses időben simán járkálhatsz kigombolt kabátban!

A kabát egy kicsit extrább darab: a fekete szövetkabát lehet ...

Hova tedd a megunt ruháid?
Hova tedd a megunt ruháid?

Ahogyan egyre inkább megyünk a tavaszba, egyre többen kérdezitek meg, hova is érdemes tenni a leselejtezett és megunt darabokat. Ezt próbáltam most összeszedni nektek. 

1. Új, cimkés, soha nem használt és minőségi darabok

Elcsábultál egyszer egy magyar tervező darabjára, amit azóta soha nem viseltél? Megvettél egy márkás táskát jó sok pénzért, de egyszerűen utálod, mert túl kicsi lett? Hónapok óta áll a babarózsaszín ing amit a legutóbb a Mangóban ...

Oscar ruhák a csilivilin túl - avagy miért tetszik egy ruha?
Oscar ruhák a csilivilin túl - avagy miért tetszik egy ruha?

Vasárnap este Los Angelesben kiosztották az Oscart. A 2018-as díjátatóról rengeteg cikk kering a neten, és nagyjából végtelen mennyiségű 'legjobban' vagy 'legrosszabbul' öltözött listát lehet találni. Kevés helyen írják csak meg, miért is jó vagy rossz az a ruha. Lássuk hát az Academy Awards vörösszőnyegét!

Én is mutatok pár ruhát, ám olyan szemmel, hogy mit érdemes megfogadni vagy elkerülni, ha a saját öltözködésedről van szó. Rövid indoklás után ...

Sima vagy platform?
Sima vagy platform?
Bár a hideg még nem enged következtetni arra, hogy mindjárt itt a tavasz, pedig a március már az ajtón kopogtat! Ideje elkezdeni azon gondolkodni, mit is fogsz hordani tavasszal.
 
Ma már szinte mindenki ruhatárában van olyan cipő, ami ugyan sportos vonalakat követ, de nem sportra találták ki. Ezek a sneaker cipők, amelyek már bőven megtalálhatóak a Zara vagy H&M polcain is, nem csak a sportboltban . Sőt, topmárkák is gyártanak már rengeteg ...

Agi Huszka Style

Facebook oldaldoboz

Friss topikok